3 nieuwe ontwikkelingen op IPM

Dit jaar introduceert Javo drie nieuwe machines op de IPM, op stand 3D43. Twee ervan zijn per direct te bestellen, de derde is een prototype dat in de loop van 2017 zal verschijnen.

Javo Standard 2.0 potmachine

Javo introduceert op de IPM de compleet vernieuwde Javo Standard 2.0 potmachine. Zijn voorganger, de Javo Standaard, heeft zich de afgelopen 50 jaar meer dan bewezen. Deze vijf decennia lange ervaring hebben we in dit nieuwe type gebundeld en daarmee de potmachine klaargemaakt voor de toekomst. De Javo Standard 2.0 is volledig naar de wens van de klant af te stemmen: Van de stille grondaanvoer tot aan de geheel vernieuwde pottenafloop, alles is traploos regelbaar.

De volledig gemodificeerde pottenbaanaandrijving beweegt de potten schokvrij door de machine, terwijl het verlengde stopmoment van de pot voor nog meer rust in het werkproces zorgt. Een automatisch spansysteem houdt de pottenbaanketting altijd op de juiste spanning. En doordat het verstelbare bedieningspaneel nu boven de pottenbaan geplaatst is, is er bovendien een royale werkruimte aan de machine gecreƫerd.

In verlengde uitvoering is de Javo Standard 2.0 eenvoudig te koppelen aan een transplanter en haalt daarmee tot 8.000 potten per uur, bij 1 plant per pot. Voor een optimale samenwerking en snelheid staan de besturingen van beide systemen met elkaar in contact. De gecombineerde uitvoering is te zien op de stand van TTA (hal GA, stand 10)

Javo PPU 2.0 pottenoverduwer:

De compacte en accurate Javo PPU 2.0 plaatst automatisch potten of trays op een transportkar. Deze werkwijze is ideaal om grote afstanden in de kwekerij te overbruggen. De gecontroleerde overduwbeweging zorgt ervoor dat de potten rechtop blijven staan, waardoor gewassen niet meer in elkaar verstrengeld kunnen raken. De machine is daardoor ook geschikt voor grote en topzware planten. Door de 50 programmamogelijkheden, die middels een touchscreen eenvoudig en overzichtelijk kunnen worden opgeroepen, is de machine uiterst gebruiksvriendelijk.

Javo Ultra potmachine

Dit nieuwe type potmachine moet zeer grote potten tot 55 cm gaan verwerken en gaten tot 300 mm boren. De machine wordt op dit moment nog uitvoerig getest en daar laten we graag beelden van zien op de stand. In de loop van 2017 zal de Javo Ultra op de markt komen.

Service
support

Contact