Eerste paal geslagen voor nieuwe locatie Javo

Voor het nieuwe complex van Jano Holding is vrijdag 3 maart officieel ‘de eerste paal’ geslagen op het Bulb Trade Park aan de Herenweg in Noordwijkerhout. De Jano Holding bestaat uit Nobels machinefabriek uit Katwijk en Javo, Agro Techniek Holland en Javo International uit Noordwijkerhout. Ze worden op een kavel van 3,7 hectaren centraal gehuisvest in twee state-of-the art bedrijfspanden. De nieuwbouw is in februari gestart en in het vierde kwartaal van 2017 wordt de oplevering verwacht.

De nieuwe locatie zal voldoende mogelijkheden bieden tot uitbreiding om de toekomstige groei van de Jano Holding op te kunnen vangen. In een van de nieuwe panden worden Javo, Javo International en Nobels machinefabriek gevestigd. Dit gebouw bestaat uit 13.500 m2 bedrijfsruimte voor de productie van machines en 1.600 m2 kantoor en showroom. Het andere gebouw is voor Agro Techniek Holland, en bestaat uit 3.000 m2 bedrijfshal voor het produceren en reviseren van land- en tuinbouwmachines en 500 m2 kantoor en showroom. 

De ceremonie werd verricht door de vader van de huidige eigenaar Ber van Nobelen, namelijk oprichter Arnold van Nobelen. Arnold van Nobelen is de man die het bedrijf ruim 60 jaar geleden gestart is aan de Herenweg in Noordwijkerhout. In 1986 zijn zij verhuisd naar een grotere locatie op ’t Heen in Katwijk. Nobels keert nu vanuit Katwijk terug naar de roots in Noordwijkerhout, een paar honderd meter verwijderd van de oorspronkelijke locatie.

 “Dat is toch wel een heel speciaal gevoel” gaf directeur Ber van Nobelen in zijn toespraak aan. De wethouder uit Noordwijkerhout, Martijn Bilars, heette het bedrijf van harte welkom terug in het hart van de Bollenstreek. “Noordwijkerhout mag trots zijn op zo’n prachtig mooi bedrijf met veel werkgelegenheid welke binnen onze gemeentegrenzen gevestigd gaat worden.” 

Service
support

Contact