Historie

Javo is opgericht in december 1947. De naam Javo is een afkorting en komt van de oprichter van het bedrijf; Jacobus Andreas Vonk.


Oorspronkelijk is Javo een exportbedrijf dat zich vooral bezighoudt met het exploiteren van groente en fruit en het drijven van handel.

In 1966 verhuist Javo naar Noordwijkerhout, waar het eerst gevestigd is in de Zeestraat. Een jaar later produceert Javo de eerste machines. Op dat moment staat het bedrijf genoteerd als een groothandel, dat zich tevens bezighoudt met de im- en export van tuinbouwmachines.

Wegens uitbreidingen van het bedrijf verhuist het nog twee keer binnen Noordwijkerhout, tot Javo zich in 1986 uiteindelijk vestigt aan het Westeinde.

De samenwerking met Nobels BV begint al in 1966, maar sinds 2000 is Javo ook onderdeel van de Nobels Group. En sinds 2014 behoren ook Javo International BV en Agro Techniek Holland tot deze groep. Door het combineren van deze bedrijven, kunnen wij de meest innovatieve oplossingen produceren en bieden voor de automatisering in de landbouw, tuinbouw en industriële markten.

Contact

Javo BV
Bulb Trade Park 1
2211 SW Noordwijkerhout
T +31 (0)252 343 121
E sales@javo.eu