Pligt Professionals

Glastuinbouw wordt steeds meer een volwaardige industrie. Hoogwaardige machines, innovatieve partners en betrouwbare leveranciers zijn daarbij essentieel. Pligt Professionals, potplantenkweker van onder andere potrozen en Gentiana, heeft daarom voor de nieuwe locatie in ’s Gravenzande gekozen om de automatisering samen met Javo vorm te geven. Het resultaat is een machinepark van vrijwel onbemande machines, met een hoge bedrijfszekerheid en lage onderhoudskosten.

Om aan de toenemende vraag naar hun producten te kunnen voldoen, heeft Pligt Professionals een ultramoderne kas van 29.000 m2 met een bedrijfshal van 9.000 m2 gebouwd in ’s Gravenzande.  De potplantenkweker is al geruime tijd een vaste klant van Javo, met diverse machines op de twee andere locaties. Ook voor de nieuwe locatie is voor een complete geautomatiseerde oppotlijn, inclusief transport-, en robotsystemen van Javo gekozen. 

“Wij vinden betrouwbare leveranciers en duurzame relaties uiterst belangrijk. Basis is natuurlijk een machinepark waarvoor hetzelfde geldt. Javo is al sinds generaties leverancier bij Pligt Professionals”, aldus Gert van der Pligt (Algemeen directeur Pligt Professionals). Op de nieuwe vestiging zijn nieuwe technieken en innovaties toegepast, waarmee het machinepark tot een van de meest betrouwbare in de glastuinbouw behoort. 

Het project van Pligt Professionals is een mooi voorbeeld van een complete lijn van Javo machines. De opstelling is op maat gemaakt voor Pligt Professionals, biedt tal van mogelijkheden en is flexibel met aansluitingen op andere systemen.

Service
support

Contact